Компании

все компании

Поголів'я свиней в Україні збільшилося на 3%, птиці - на 2,2%

4 квітня 2024 року, 20:40
Поголів'я свиней в Україні 2024 року в усіх категоріях господарств збільшилося на 3%, а птиці - на 2,2%, повідомила начальниця управління тваринництва та племінної справи департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Олена Дадус на галузевій конференції MeatForum.

"Вітчизняні виробники тваринницької продукції практично повністю забезпечують внутрішній ринок продовольства та їхню переробну складову. Минулого року споживання м'яса в Україні на одну людину становило 54,7 кг за мінімальної норми 52 кг. Прогноз споживання на 2024 рік становить 53,9 кг, це за рахунок зменшення споживання яловичини. Однак відбудеться зростання попиту населення на свинину та м'ясо птиці як найдоступніші види м'яса", - наводяться її слова в повідомленні пресслужби Міністерства аграрної політики та продовольства.

При цьому наголошується, що 2023 року виробництво м'яса птиці в Україні зросло на 5,8% порівняно з минулим роком, і що саме цей сегмент забезпечує експортний попит на українську продукцію. Виробництво свинини та яловичини дещо знизилося, а його темп значно сповільнився.

Як вказало відомство, за рахунок нарощування власного виробництва м'яса загальний обсяг імпорту м'яса зменшився. М'ясну продукцію Україна імпортувала з Польщі, Іспанії, Франції, Нідерландів, Данії, Угорщини, Канади.

Водночас спостерігається збільшення експорту м'яса. Найчастіше українську продукцію купували Нідерланди, Саудівська Аравія, Словаччина, Китай, Азербайджан, Велика Британія, Грузія.




Просмотров: 184
Другие новости