Компании

все компании

Естонія надасть EUR10 млн у фонд EU4U

4 квітня 2024 року, 14:52
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Естонія підписали угоду, згідно з якою остання надасть EUR10 млн гарантії фонду підтримки проєктів із відновлення в Україні EU for Ukraine, повідомляється на офіційному сайті представництва ЄС в Україні.

"Цей внесок у розмірі EUR10 млн разом із внесками інших донорів відіграє вирішальну роль у зміцненні стійкості України та закладенні фундаменту для членства країни в ЄС. У нас є досвід і ресурси для терміново необхідних зусиль із відновлення України, і такі внески дають нам змогу ефективно мобілізувати цю підтримку", - цитують у пресрелізі главу регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи Жан-Еріка де Загона.

У представництві уточнили, що наразі загальна сума фонду EU for Ukraine становить EUR267 млн, при цьому загалом обсяг декларованих зобов'язань перевищує EUR400 млн.

"Крім того, 18 березня 2024 року Комітет вкладників фонду EU for Ukraine схвалив ще два проєкти на суму EUR90 млн у формі кредитів від ЄІБ, які гарантуватимуться з фонду", - повідомляється на сайті.

Уточнюється, що ці проєкти зосереджені на відновленні та ремонті пошкоджених багатоквартирних будинків в Україні, а також на реконструкції та модернізації основних експортних шляхів ("Шляхи солідарності"), які потребують комплексного ремонту для підтримки експорту сільськогосподарської продукції та інших товарів до країн ЄС.

Фонд EU for Ukraine створений навесні 2023 року ЄІБ. Він призначений для швидкого розв'язання нагальних потреб і підтримання економічної стабільності в Україні, головне завдання - підтримка державних і приватних проєктів, здебільшого у сфері муніципальної інфраструктури та доступу до фінансування для українських підприємців.

теги: Естонія, EU4U



Просмотров: 111
Другие новости