Компании

все компании

Ринок нових вантажівок в Україні скоротився майже на третину - AUTO-Consulting

3 квітня 2024 року, 17:38
Продажі в Україні нових вантажних автомобілів повною масою понад 3,5 т у березні скоротилися на 32%, або 144 од. порівняно з березнем минулого року - до 305 од., повідомляє AUTO-Consulting.

При цьому, зазначають експерти, цей тренд торкнувся майже всіх операторів ринку, за нечисленними винятками.

"Підсумки першого кварталу поки що мають непоганий вигляд (-3%), але, на жаль, тренд березня прозоро натякає, що далі може бути і не так оптимістично", - наголошується в повідомленні на сайті інформаційно-аналітичної групи.

При цьому найбільше падіння зафіксовано в сегменті перевізників через блокування польського кордону, у зв'язку з чим багато фури частіше стоять, ніж їздять.

"Перевізникам стало важко платити лізингові платежі, тому замовлень на придбання нової техніки стало менше", - констатує AUTO-Consulting.

Значно просіли закупівлі комунальної техніки об'єднаними територіальними громадами, виникла криза і серед виробників автотехніки для рятувальників.

"Невизначеність із логістичними шляхами експорту українського зерна не сприяє і значній закупівлі техніки аграріями", - зазначено в повідомленні.

За статистикою AUTO-Consulting, лідером продажів у цьому сегменті авторинку в березні стала Scania з продажем 56 вантажівок проти 62 у березні-2023. Друге місце у Volvo з падінням продажів на 36% або на 25 авто - до 44 од.

Водночас продажі MAN, який посів третю сходинку рейтингу, зросли на 57% - до 33 авто (у березні-2023 марка посідала 7-ме місце). Лідер торішнього березня Mercedes-Benz посів п'яте місце з продажем 27 авто проти 82 роком раніше.

Серед комунальної техніки лідирував JAC, якому вдалося підвищити поставки машин до 17 од. проти одного в березні-2023, що також забезпечило марці 8-е місце в загальному рейтингу.

Як повідомлялося, за даними AUTO-Consulting, продажі нових вантажних автомобілів повною масою понад 3,5 т у 2023 році зросли на 56,5% порівняно з 2022 роком - до 4853 од., що стало найкращим за останні 10 років показником продажів.




Просмотров: 168
Другие новости