Компании

все компании

Новий уряд Португалії склав присягу

3 квітня 2024 року, 11:49
Новий прем'єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру і його уряд у вівторок склали присягу після парламентських виборів, проведених у країні 10 березня, передає телерадіокомпанія RTP.

Глава держави Марселу Ребелу ді Соуза під час урочистої церемонії в національному палаці Ажуда склав присягу Монтенегру і 17 нових міністрів у його уряді. На церемонії були присутні 150 гостей, включно з попереднім прем'єром Антоніу Кошту.

Лише один із нових португальських міністрів має досвід роботи в уряді в минулому: Марія де Граса Карвалью раніше працювала за прем'єра Жозе Мануеля Баррозу, і в новому уряді вона отримала посаду міністра довкілля та енергетики.

Пост глави МЗС Португалії дістався Паулу Ранжелу - колишньому віце-голові Європейської народної партії - найбільшої партії в Європарламенті. Посада міністра оборони перейшла до його колеги по Європарламенту - також колишнього євродепутата Нуну Мелу.

Міністром фінансів країни призначено Жуакіма Сарменту, який раніше працював професором в університеті і радником колишнього президента Португалії Анібала Каваку Сілви.

Цього разу в Португалії сформували уряд меншості з альянсу правих партій - у прихильників Монтенегру 80 місць у парламенті на 230 місць. Очікується, що наступного тижня він представить парламенту свою програму, а за кілька днів депутати проголосують щодо цього документа.






Просмотров: 97
Другие новости