Компании

все компании

Економіка Китаю в першому кварталі зросла майже на 5%

2 квітня 2024 року, 17:35
Економіка Китаю в першому кварталі зросла приблизно на 4,8% у річному вираженні, прогнозує Bank of China.

Внутрішнє споживання зросло сильніше, ніж очікувалося. Інвестиції в обробну промисловість збільшилися, виробництво також стабільно відновлюється, очевидна тенденція до модернізації та перетворення промисловості, повідомляється у звіті банку, який наводить агентство "Сіньхуа".

Позитивним фактором для китайського експорту стало підвищення світового попиту і поліпшення настроїв у глобальній торгівлі.

Аналітики Bank of China очікують, що в другому кварталі відбудеться поліпшення ситуації у сфері послуг КНР, внаслідок чого зростання ВВП країни прискориться до 5,1%. Цьому також сприятимуть дії влади, спрямовані на підтримку значних інвестицій в інфраструктуру завдяки використанню широкого спектра політичних інструментів.
Раніше аналітичний центр Experts Club і Максим Уракін випустили відео аналіз того, як змінювалися ВВП країн світу за останні роки, докладніше відео аналіз доступний тут - https://youtu.be/w5fF_GYyrIc?si=BsZmIUERHSBJrO_3 Підписатися на ютуб канал Experts Club можна тут - https://www.youtube.com/@ExpertsClub




Просмотров: 154
Другие новости