Компании

все компании

"Агротрейд" експортував зерно в 13 країн у 2023 р

2 квітня 2024 року, 15:16
Агрохолдинг "Агротрейд" у 2023 році експортував зерно в 13 країн світу, найбільшими покупцями з яких стали Єгипет і Туніс, повідомила пресслужба агрохолдингу у Facebook.

Згідно з повідомленням, найбільшими покупцями зерна від "Агротрейду" стали Єгипет, Туніс, Туреччина та Іспанія. Зерно також постачалося в Італію, В'єтнам, Грецію, Угорщину, Румунію, Латвію, Кіпр, Болгарію та Австрію.

"Минулого року ми працювали переважно зі звичними для нас країнами призначення, крім Тунісу, до якого вперше експортували великі партії кукурудзи - майже 56 тис. тонн. Таким чином, ця держава одразу посіла друге місце в структурі нашої зовнішньої торгівлі. Загалом найбільші обсяги зерна в компанії придбав Єгипет - понад 35 тис. тонн кукурудзи та понад 25 тис. тонн сої. Уже традиційно великі обсяги агропродукції ми поставили до Туреччини та Іспанії. Наші південні сусіди купували сою та кукурудзу, а іспанці - пшеницю. Найменші обсяги товарів надійшли до Австрії - 320 тонн сої", - повідомив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності агрохолдингу Андрій Бут.

Як повідомлялося, 2023 року "Агротрейд" поставив на світовий ринок близько 350 тис. тонн зерна. З них частка власної агропродукції склала 35% або 116 тис. тонн, а сторонніх виробників - 65% або 230 тис. тонн.

Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) 2014 року було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році "Агротрейд" вивела на ринок власну марку Agroseeds.

Засновник і генеральний директор "Агротрейд" Всеволод Кожем'яко.




Просмотров: 111
Другие новости