Компании

все компании

У ФРН готові відновити виробництво ракет Taurus

1 квітня 2024 року, 11:58
Промисловість ФРН здатна знову почати виробництво авіаційних крилатих ракет Taurus, які раніше влада припинила замовляти, заявив глава німецького підрозділу компанії MBDA Томас Готтшильд.

"Виробничі лінії, контрольне обладнання, складальні цехи - все ще доступні. Ми можемо запустити виробництво, коли завгодно. Для цього нам потрібне нове замовлення на зброю", - заявив Готтшильд в інтерв'ю виданню "Аугсбургег алльгемайне".

Водночас він уточнив, що відновлення складання буде пов'язане з низкою труднощів. Так, інші компанії-партнери за час відсутності замовлень могли відмовитися від створення комплектуючих для MBDA, і тепер для виконання пов'язаних із Taurus замовлень їм можуть знадобитися додаткові ресурси. У зв'язку з цим Готтшильд наголосив на важливості забезпечувати оборонну промисловість довгостроковими контрактами.

Готтшильд також відмовився коментувати дискусії у ФРН щодо можливої передачі цих ракет Україні.

"До нашої компетенції не входить ухвалення рішення про постачання ракет та їхня доставка в Україну. Це політичне питання", - наголосив він.

"Аугсбургег алльгемайне" нагадує, що раніше на заводі MBDA в Шробенхаузені (ФРН, федеральна земля Баварія) виробили близько 600 Taurus.




Просмотров: 98
Другие новости