Компании

все компании

Фондові індекси АТР завершили торги без єдиної динаміки

1 квітня 2024 року, 17:27
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону завершили торги в понеділок без єдиної динаміки.

При цьому біржі Австралії та Гонконгу залишалися закритими у зв'язку з великодніми вихідними.

Китайський індекс Shanghai Composite за підсумками збільшився на 1,2%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю в березні збільшився до 50,8 пункту порівняно з 49,1 пункту місяцем раніше, повідомило Державне статистичне управління (ДСУ) країни.

Це максимальне значення показника з березня минулого року. Аналітики в середньому очікували менш істотного підйому - до 49,9 пункту, за даними Trading Economics.

Значення індексу вище позначки в 50 пунктів вказує на зростання активності в промисловому секторі, менше - на ослаблення.

Лідерами підйому котирувань у Шанхаї виступили акції технологічних і споживчих компаній, зокрема Hoymiles Power Electronics (+18,7%), Suzhou QingYue Optoelectronics Technology (+12,6%), Wuxi Taclink Optoelectronics Technology (+14,4%), Autel Intelligent Technology (+12,3%), Appotronics (+10,6%).

Південнокорейський індекс Kospi за день додав лише 0,04%.

Котирування паперів авіаперевізника Korean Air Lines зросли на 1,6%.

Тим часом капіталізація Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, знизилася на 0,5%, автомобільної компанії Hyundai Motor - на 2,4%, сталеливарної Posco - на 1%.

Японський індекс Nikkei 225 зменшився на 1,4%.

Індекс Танкан, що оцінює рівень довіри до економіки Японії серед великих компаній переробної промисловості, у першому кварталі опустився до 11 пунктів порівняно з 13 пунктами в жовтні-грудні минулого року, йдеться в повідомленні Банку Японії.

Це перше зниження показника за рік. Тим часом аналітики в середньому прогнозували більш значне падіння - до 10 пунктів, за даними Trading Economics.

Позитивне значення індексу означає, що відсоток респондентів, які вважають ділове середовище сприятливим, виявився вищим за частку тих, хто дотримується іншої думки.

Ціна акцій представників високотехнологічної галузі в понеділок істотно знизилася, включаючи Advantest Corp. - на 5%, Screen Holdings - на 6%, Tokyo Electron - на 3,2%, Lasertec Corp. - на 1,9%, Sumco Corp. - на 1,8%, а також хімічної Resonac - на 6,5%.

Крім того, подешевшали папери автовиробника Toyota Motor (-4%), фінансової групи Mitsubishi UFJ (-4%), інвестиційно-технологічної компанії Softbank Group (-1,5%), фармацевтичної Takeda Pharmaceutical Co. (-0,6%), власника магазинів одягу Fast Retailing (-0,5%).

Водночас котирування паперів Rakuten Group зросли за підсумками торгів на 3%, Rakuten Bank - на 3,6%. IT-компанія Rakuten Group і дочірній Rakuten Bank домовилися почати переговори про реорганізацію бізнесу першої у сфері фінансових технологій. Сторони обговорять об'єднання різних сегментів, включно з банкінгом, кредитними картками, брокерськими послугами та страхуванням.




Просмотров: 121
Другие новости