Компании

все компании

Stellantis звільнить близько 3,6 тис. співробітників в Італії

29 березня 2024 року, 11:13
Європейський автомобільний концерн Stellantis NV запропонував близько 3,6 тис. співробітникам своїх заводів в Італії добровільно розірвати робочі контракти, повідомила профспілка FIOM-CGIL.

Зокрема, у такий спосіб компанія має намір скоротити штат заводів у Мельфі, Помільяно Д'Арко, Мірафіорі і Термолі, пише MarketWatch з посиланням на заяву профспілки.

Представник Stellantis не став коментувати названі цифри, однак зазначив, що нещодавно укладені з профспілками угоди є реакцією "на наслідки поточного процесу енергетичного і технологічного переходу, який впливає на всі аспекти автомобілебудівного сектора".

Напередодні компанія анонсувала звільнення близько 400 осіб у США.

Котирування акцій Stellantis слабо змінюються під час торгів у Мілані в четвер. Ринкова вартість компанії з початку поточного року збільшилася на 26,2%, до 81,9 млрд євро.

Автоконцерн був утворений на початку 2021 року в результаті злиття Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) і PSA Group. Він випускає автомобілі під такими марками, як Jeep, Ram, Dodge, Chrysler, Citroen, Fiat, Maserati, Opel, Peugeot і Alfa Romeo.



По материалам: MarketWatch





Просмотров: 109
Другие новости