Компании

все компании

Індонезія нарощуватиме виробництво нікелю

29 березня 2024 року, 16:42
Індонезія продовжить нарощувати виробництво нікелю, незважаючи на надлишок пропозиції на ринку, який змушує конкурентів закривати шахти, пише газета Financial Times з посиланням на високопоставленого індонезійського чиновника.

Нікель є ключовим компонентом електромобільних акумуляторів.

Індонезійські потужності з виробництва металу батарейної якості, як очікується, зростуть у 4 рази до 2030 року - до 1 млн тонн, заявив заступник міністра з морських справ та інвестицій Індонезії Септіан Харіо Сето, який відповідає за гірничодобувний сектор.

Потужності з випуску нікелевмісного чавуну в наступні три роки, ймовірно, збільшаться на 15% з поточного рівня в 1,9 млн тонн, зазначив Сето.

Ціни на метал впали на 30% за останній рік у зв'язку зі збільшенням його поставок з Індонезії та ослабленням попиту. Понад половина світового виробництва нікелю неприбуткова за поточної ціни металу, що становить близько $16,5 за тонну, зазначає FT.

"Ми не бачимо причин, чому ми не повинні розширювати виробництво нікелю для акумуляторів, - сказав Сето в інтерв'ю газеті. - Наша відповідальність як найбільшого світового виробника цього металу - забезпечити достатню пропозицію нікелю для рівного переходу на електромобілі".

Минулого місяця керівництво французької гірничодобувної компанії Eramet попередило, що поставки дешевого нікелю з Індонезії витіснять з ринку конкурентів найближчими роками. Австралійська Wyloo Metals закриває нікелеві шахти на заході Австралії, BHP Group розглядає можливість закриття частини нікелевих операцій.

Сето вважає, що збільшення виробництва нікелю в Індонезії в умовах його скорочення в інших частинах світу допоможе стабілізувати ціни на метал. Він очікує, що в довгостроковій перспективі ціни на нікель становитимуть $18-19 тис. за тонну. У 2022 році вартість нікелю піднімалася вище $100 тис. за тонну.

Сето зазначає, що стійко високі ціни на нікель могли б змусити виробників електромобілів перейти на використання дешевших матеріалів для акумуляторів.

"У короткостроковій перспективі ви бачите хорошу рентабельність за високих цін. Однак, якщо такий рівень цін зберігається, ви ставите під загрозу довгостроковий попит", - зазначив він.

Згідно з прогнозом Benchmark Mineral Intelligence, виробництво нікелю в Індонезії до 2030 року зросте до 3,02 млн тонн з 1,71 млн тонн у 2023 році, і на частку країни припадатиме 65% світової пропозиції цього металу проти 51% минулого року.





Просмотров: 146
Другие новости