Компании

все компании

Дніпро має намір за кошти ЄІБ купити 5-вагонний метропоїзд і багатосекційні трамваї

28 березня 2024 року, 17:37
Комунальне підприємство "Дніпровський метрополітен" спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) 27 березня оголосили тендер на закупівлю одного п'ятисекційного метропоїзда з відкритими міжвагонними переходами майже за EUR7,368 млн (без урахування податків і митних зборів).

Згідно з оголошенням у додатку до Офіційного вісника ЄС, у суму закупівлі входять також запчастини та витратні матеріали, обладнання та інструмент для ремонту і супутні послуги.

Розкриття пропозицій заплановано на 21 травня, орієнтовна тривалість контракту - 22 місяці.

Згідно з умовами, принаймні три вагони мають бути моторними, але рішення про найприйнятнішу конструкцію щодо кількості моторних і немоторних вагонів ухвалює постачальник.

Довжина метропоїзда за зчіпними пристроями - близько 96 м, розрахункова пасажиромісткість одного вагона - 225 пасажирів за умови 8 стоячих пасажирів на 1 кв. м. і 305 - за умови 10, зокрема не менше 36 місць для сидіння.

Крім того, 27 березня КП "Дніпровський електротранспорт" оголосило тендер на придбання низькопідлогових багатосекційних зчленованих трамвайних вагонів (з урахуванням запчастин, устаткування для ремонту та супутніх послуг) на загальну суму EUR9 млн із фінансуванням ЄІБ.

Трамвайний вагон завдовжки 26-27 м має бути повністю низькопідлоговим, мати не більше трьох секцій, одну кабіну водія. Розрахункова пасажиромісткість 250 (±10%) за умови 8 пасажирів на 1 кв. м., зокрема не менше ніж 60 сидячих місць і одного колісного крісла.

В умовах не вказано кількість вагонів, які планують закупити, але, за оцінками експертів, з урахуванням бюджету і вартості схожих трамваїв в інших містах, це може бути 4-6 вагонів.

В оголошенні зазначено, що першу партію трамваїв мають поставити не пізніше ніж за 36 тижнів від дати одержання авансу, а весь контракт розраховано на 52 тижні.

Як повідомлялося, КП "Дніпровський електротранспорт" до кінця поточного року закупить у Лейпцига 26 од. старих трамвайних вагонів Tatra T4D на загальну суму EUR31,2 тис. (або EUR1,2 тис. за вагон).






Просмотров: 151
Другие новости