Компании

все компании

В Україні презентували нову машину для розмінування

25 березня 2024 року, 15:04
Efarm Pro і ТОВ "Завод Кобзаренка" презентували машину для розмінування "Народний розмінувальник", яка вже пройшла перші успішні випробування на військовому полігоні та наразі на етапі сертифікації, повідомила перший віцепрем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко.

"Efarm Pro і ТОВ "Завод Кобзаренка", які є учасниками нашого буткемпу з інновацій, презентували "Народний розмінувальник". Він уже пройшов перші успішні випробування на військовому полігоні. Наразі машина проходить сертифікацію", - написала вона у Facebook.

За її інформацією, система передбачає автоматичну роботу на великих площах із точністю до 2 см за заданим маршрутом. Прототип було розроблено на основі українського трактора Т-156, але його повністю модернізували. Керувати машиною можна віддалено.

"Це ще один крок до безпеки як наших людей, так і наших земель", - резюмувала Свириденко.

Завод Кобзаренка було засновано 1993 року як українсько-німецьке підприємство "Флігель" (перейменоване на "Завод Кобзаренка" 2008 року). Свою діяльність підприємство почало з виробництва тачок і візків для присадибного господарства. Нині є провідним українським виробником тракторних причепів, бункерів, цистерн, розкидачів добрив тощо. Станом на 2018 рік на заводі працювало 700 робітників.

Має два виробничі цехи і складські комплекси в Сумській області, а також завод у Польщі Kobzarenko Sp. z.o.o., який виробляє техніку і працює як сервісний центр із запуску, технічного обслуговування, налагодження техніки в країнах Європи та Польщі.

Бренд Еfarm pro належить ТОВ "Гардарика Трес" (Gardarika Tres LLC) - виробнику та дистриб'ютору агрообладнання. Спеціалізується на виробництві та продажу систем точного землеробства. Зареєстрований 2014 року в Києві, має виробничий майданчик у Сумській області.




Просмотров: 112
Другие новости