Компании

все компании

Ціни на нафту зростають, Brent торгується вище $85,3 за барель

25 березня 2024 року, 12:57
Ціни на нафту еталонних марок у понеділок підвищуються після зниження наприкінці минулого тижня через посилення геополітичної напруженості та занепокоєння трейдерів щодо ймовірних перебоїв із поставками на світовий ринок.

Ціна червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:08 кв становила $85,32 за барель, що на $0,49 (на 0,6%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У п'ятницю ці контракти подешевшали на $0,41 (на 0,5%) - до $84,83 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці зросли на $0,5 (на 0,6%) - до $81,13 за барель. За підсумками минулої сесії ціна цих контрактів знизилася на $0,44 (на 0,5%) і склала $80,63 за барель.

Радбез ООН у п'ятницю не ухвалив проєкт резолюції США щодо підтримки дипломатичних зусиль, які можуть призвести до припинення вогню в секторі Гази, через вето РФ і Китаю.

Тим часом єменські хусити в суботу запустили чотири протикорабельні балістичні ракети в район проходження нафтового танкера Huang Pu, що належить Китаю, який йшов у Червоному морі під панамським прапором, повідомило Центральне командування ЗС США.

У довгостроковій перспективі факторами, що сприяють підйому котирувань, залишаються збереження обмежень на видобуток країнами ОПЕК+ і атаки українських дронів на російські НПЗ, які, за оцінкою низки експертів, призвели до скорочення обсягів нафтоперероблення в РФ більш ніж на 10%, пише Trading Economics.



теги: Brent, нафта



Просмотров: 115
Другие новости