Компании

все компании

Кількість пасажирів міжнародних автобусів з України у 2023 році скоротилася на 12%

22 березня 2024 року, 14:03
Кількість пасажирів, які скористалися автобусом для виїзду за кордон, у 2023 році скоротилася до 7,5 млн пасажирів, проти 8,5 млн у 2022 році.

Такі дані заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач оприлюднив, відкриваючи форум реформа міжнародних автобусних перевезень.

За його словами, 2020 року автобусами за кордон виїхало лише 1,1 млн пасажирів.

"Це великий пасажиропотік на сьогодні для України. Наприклад, "Укрзалізниця" за минулий рік перевезла 2 млн пасажирів", - сказав Деркач.

Він підкреслив, що автобусне сполучення сьогодні, з урахуванням відсутності авіасполучення, стало одним з основних для поїздок з України за кордон.

Середня тривалість подорожі автобусом у міжнародному сполученні становить 31 годину, з яких близько 7 годин пасажири проводять в очікуванні на кордоні.

"Це точно те, що держава повинна змінити і те, що повинні змінити ми з вами. Тому ми сьогодні презентуємо нашу реформу: електронні інструменти, які в першу чергу допоможуть пасажиру і перевізникам", - сказав Деркач.

За його словами, для пасажирів незабаром буде доступний реєстр міжнародних перевезень, у якому кожен пасажир зможе знайти свій маршрут, перевірити перевізника і перейшовши на його сайт придбати квиток. Для перевізників створюється кабінет перевізника, в якому вони зможуть швидко без паперової тяганини та бюрократичних процедур відкривати нові маршрути.

Заступник міністра висловив сподівання, що реформа міжміських автобусних перевезень допоможе збільшити надходження до бюджету. За його даними, без сплати податків на ринку працює близько 25% перевізників, щорічно бюджет недоотримує до 500 млн грн.




Просмотров: 122
Другие новости