Компании

все компании

BMW очікує збільшення продажів автомобілів та прогнозує маржу EBIT у 8-10%

22 березня 2024 року, 15:47
Німецька Bayerische Motoren Werke AG (BMW Group) очікує невеликого збільшення продажів автомобілів її основних брендів (BMW, Mini і Rolls-Royce) у 2024 році.

Згідно з прогнозом компанії, маржа EBIT її автомобільного бізнесу цього року становитиме 8-10%. У 2023 році показник становив 9,8%.

BMW очікує істотного зростання продажів електромобілів у поточному році, минулого року вони підскочили на 74%. На початку цього року темпи зростання реалізації цих машин уже є двозначними у відсотковому вираженні, зазначають у компанії.

У 2023 році на частку електромобілів припало 15% усіх продажів BMW Group.

Загалом маржа EBIT BMW Group, згідно з її прогнозом, у 2024 році також становитиме 8-10% проти 11% минулого року. Показник EBIT, як очікується, трохи зменшиться порівняно з рівнем минулого року, оскільки зниження попиту на вживані автомобілі може негативно позначитися на підрозділі у сфері фінансових послуг.

Зростання інвестицій в електрифікацію лінійки автомобілів також позначиться на результатах компанії цього року, попереджають у BMW. При цьому капіталовкладення та інвестиції в дослідження і розробки з метою підтримки її переходу на електромобілі мають досягти піку в 2024 році.

Акції BMW втрачають у ціні 1,5% під час торгів у четвер. За останні 12 місяців їхня вартість зросла на 6%.






Просмотров: 130
Другие новости