Компании

все компании

Нью-Йорк, Лондон і Сінгапур залишаються головними фінансовими центрами світу - дослідження

21 березня 2024 року, 17:37
Нью-Йорк знову посів перше місце в списку найбільших фінансових центрів світу, йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd., яка розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI).

Нью-Йорк зберігає лідерство з осені 2018 року. Порівняно з попередньою версією рейтингу, оприлюдненою у вересні минулого року, кількість балів у Нью-Йорка збільшилася до 764 з 763, а в Лондона, який посідає другу позицію, - до 747 з 744.

Трійку лідерів, як і раніше, замикає Сінгапур із 742 балами, четверте місце посідає Гонконг, п'яте - Сан-Франциско. На шосту сходинку піднявся Шанхай, на сьому - Женева, тоді як Лос-Анджелес відкотився на дві позиції, посівши восьме місце. Дев'яте місце залишилося за Чикаго, на десяте піднявся Сеул, потіснивши Вашингтон.

Найсуттєвіший підйом у рейтингу продемонстрували Сан-Паулу (одразу плюс 21 місце) і Веллінгтон (на 15), найрізкіше падіння - Майямі (мінус 14 рядків) і Гельсінкі (втрата 12 місць).

Серед фінансових центрів Східної Європи та Середньої Азії лідирує Астана (66-те місце).

Індекс світових фінансових центрів був уперше опублікований у 2007 році й оновлюється кожні півроку (нинішній випуск став 35-м). Останній рейтинг було складено на основі опитування майже 8,5 тис. респондентів.




Просмотров: 158
Другие новости