Компании

все компании

Український ринок масла більше не залежить від імпорту - аналітики

20 березня 2024 року, 14:44
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився, імпортний європейський товар уже "не вписується" в український ринок за ціною, повідомило галузеве аналітичне агентство "Інфагро".

"Імпортна олія занадто дорога. На тлі збільшення пропозиції вітчизняний товар помітно подешевшав, і європейська олія стала неконкурентною в Україні", - зазначили аналітики.

Вони прогнозують подальше падіння цін на вершкове масло у зв'язку з весняним збільшенням виробництва, а також не виключають вихід української продукції в сезоні-2024 на європейський ринок у разі, якщо там триматимуться високі ціни. Наразі українські виробники шукають більш вигідні ринки зовнішнього збуту.

За інформацією експертів, у географії імпорту олії в лютому значну перевагу отримали поставки з Польщі - 79%. Наприкінці минулого року в Польщі олія коштувала набагато дорожче, ніж у Західній Європі, тому українські імпортери її там практично не купували.

За даними "Інфагро", топ-3 країни, до яких наразі здійснюється експорт української олії: Молдова - 48%, Азербайджан - 26%, Ізраїль - 15%.

По материалам: Інфагро





Просмотров: 91
Другие новости