Компании

все компании

2023 рік став найспекотнішим роком за всю історію спостережень

19 березня 2024 року, 18:18
Минулий рік став найспекотнішим за всю історію спостережень ООН, йдеться в опублікованій у вівторок доповіді Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО).

"Доповідь ВМО підтверджує, що 2023 рік був найтеплішим роком за час спостережень", - ідеться в прес-релізі.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш, коментуючи доповідь, зазначив, що "деякі показники не просто найвищі, вони надто високі, зміни клімату відбуваються дедалі швидше".

За його словами, наслідки глобального потепління - "різкі, жорстокі і наростаючі зі смертельною силою".

Згідно з доповіддю ВМО, 2023 року побито рекорди за рівнем викидів вуглекислого газу, температурою поверхні Землі, показником зростання температури води у світовому океані та таненням льодовиків.

У ВМО додали, що спека, повені, посуха, неконтрольовані лісові пожежі та посилення тропічних циклонів "сіють страждання і хаос", зачіпаючи життя мільйонів людей і призводячи до економічних збитків на мільярди доларів.

При цьому, за словами генсека ООН, "як і раніше, можна уникнути найгіршого кліматичного хаосу". Для цього він закликав, зокрема, прискорити процес відмови від викопного палива і розробити національні плани по боротьбі зі зміною клімату, які зачіпатимуть усю економічну систему країн і не допускатимуть перевищення цільового показника в 1,5 градуси за Цельсієм.

теги: спека



Просмотров: 142
Другие новости