Компании

все компании

Світові продажі легкових NEV перевищать 39 млн до 2030 р. - дослідження

18 березня 2024 року, 16:06
Світові продажі легкових автомобілів на нових джерелах енергії (NEV) перевищать 39 млн до 2030 року, йдеться в дослідженні McKinsey & Co. і нової аналітичної організації China EV100.

За останнє десятиліття відбулися безпрецедентні зміни у світовій індустрії NEV, особливо з погляду ринкового ландшафту, споживчих уподобань, технологічних можливостей і систем ланцюжків постачань, повідомляється у звіті під назвою "Перегони до 2030 року: перспективи розвитку глобальної індустрії електромобілів". У ньому наголошується, що, хоча глобальний рівень проникнення автомобілів на нових джерелах енергії швидко зростає, регіональні відмінності в розвитку NEV стають дедалі очевиднішими.

Рівень проникнення NEV до 2030 року становитиме майже 50% порівняно з приблизно 20% у 2023 році, коли продажі цих машин становили близько 13 млн, наводить дані звіту агентство "Сіньхуа".

Зокрема в Європейському союзі прогнозується рівень проникнення приблизно в 65%, у Південній Кореї - понад 55%, у США - 50%. Тим часом у Японії він становитиме 27%, в Індії - 10%, у країнах Південно-Східної Азії - 30%, у Латинській Америці - 14%.

Очікується, що в Китаї цей показник сягне 70%, при цьому китайські автовиробники, ймовірно, увійдуть до десятки найбільших продавців у світі.

"Китайський ринок вступив у нову фазу комерціалізації, чому ще більше сприяють технологічні інновації та споживчі переваги", - заявив головний директор з енергетичних технологій Міжнародного енергетичного агентства Тимур Гюль.



По материалам: агентство "Синьхуа"


теги: NEV



Просмотров: 121
Другие новости