Компании

все компании

Португалія виділить EUR100 млн на постачання артснарядів Україні

15 березня 2024 року, 23:30

Португалія виділить EUR100 млн у рамках чеської ініціативи щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України з третіх країн, повідомило Міністерство оборони Португалії.

"Португалія виділить Україні EUR100 млн на великокаліберні артилерійські боєприпаси. Це спільна програма закупівель боєприпасів, очолювана Чехією, до якої приєднується Португалія. Португалія приєднується до неї разом із кількома європейськими країнами", - йдеться в повідомленні на сайті Міноборони Португалії.

Як зазначається в повідомленні, "мета цієї ініціативи - швидко поставити якомога більшу кількість боєприпасів різних калібрів, особливо 155 мм. Використання цих боєприпасів на полі бою сягнуло надзвичайно високого рівня, що робить життєво важливим і терміновим для України отримання додаткових боєприпасів, щоб відповісти на триваючі й дедалі інтенсивніші атаки з боку Росії".

"Рада міністрів затвердила постанову, що санкціонує витрати на ці цілі в розмірі до EUR100 млн. Підтримка, що надається в рамках цієї спільної ініціативи, є доповненням до військової підтримки, яку Португалія надає Україні з першої години вторгнення Росії", - зазначають у Міноборони цієї країни:

Як повідомлялося, на Мюнхенській безпековій конференції чеський президент Петр Павел заявив, що Чехія знайшла до 800 тис. снарядів стандартного калібру НАТО, які можна за кілька тижнів відправити в Україну, якщо знайти для цього фінансування.

Минулого тижня прем'єр-міністр Чехії заявив, що зараз зібрано достатньо коштів для закупівлі першої партії з 300 тис. артилерійських снарядів. Він також повідомляв, що за чеською ініціативою пообіцяли ще 200 тис. боєприпасів для України.

За словами Фіали, до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів у третіх країн долучилися 18 країн, зокрема Канада, Німеччина, Нідерланди та Польща. 14 березня Швеція вирішила підтримати чеську ініціативу і повідомила про намір передати EUR30 млн на її підтримку.





Просмотров: 176
Другие новости