Компании

все компании

УСПП протестує проти вимог Кабміну звільнити офіс на Хрещатику, який займає понад 30 років

12 березня 2024 року, 13:39
Український союз промисловців і підприємців (УСПП) надіслав офіційного листа на адресу міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова та керівництва управління адміністративних будівель господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабміну, в якому заявив про неможливість виконати їхню вимогу і звільнити до 10 березня офіс у центрі Києва на Хрещатику, який союз займає 32 роки.

"Вважаємо неприпустимим вчинення будь-яких односторонніх обмежувальних кроків представниками управління, які блокуватимуть діяльність УСПП та його партнерів - національних об'єднань промисловців, підприємців і роботодавців, учасників Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану, які мають прямий стосунок до реалізації ініційованих президентом України та КМУ, зокрема "Зроблено в Україні", - заявили в УСПП у понеділок.

У союзі агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що Секретаріат Кабміну ухвалив рішення не продовжувати розміщення УСПП на Хрещатику навіть на умовах оренди. В УСПП стверджують, що, тим не менш, перші поверхи будівлі зайняті комерційними структурами, з якими договори оренди були укладені.

Серед аргументів щодо неможливості виконати вимогу від 4 березня про звільнення зайнятих приміщень на Хрещатик, 34, до 10 березня, в УСПП називають проведення на цих площах 12 березня засідання Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану за участю, зокрема, представників Кабміну, Верховної Ради та РНБО.

"Також у березні поточного року УСПП заплановано низку міжнародних заходів щодо залучення експертної допомоги та інвестиційних ресурсів іноземних партнерів для підтримки процесів відновлення економіки України", - додають у спілці.

УСПП у листі за підписом очільника, експрем'єра Анатолія Кінаха, наголошує, що гарантує відшкодування балансоутримувачу витрат на утримання приміщень, якими користується, та фактично наданих комунальних послуг, про що вже інформував урядові структури.

Зазначається, що станом на 11 березня за розпорядженням управління Секретаріату Кабміну вже було зроблено спробу перешкодити потраплянню працівників УСПП на їхні робочі місця, а в частині офісу відсутня електрика та інтернет-зв'язок.

Зазначається, що на підтримку УСПП уже виступили кілька десятків бізнес-асоціацій, серед яких ТПП України, Федерація роботодавців, Федерація профспілок, "Укрлегпром", "Союз хіміків", "Укрмашбуд", Будівельна палата, "Укрметалургпром", а також другий президент України Леонід Кучма, який свого часу очолював спілку, і Віктор Ющенко, який змінив його потім на чолі країни.



По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 161
Другие новости