Компании

все компании

"Укрнафтобуріння" отримає понад 1 млрд грн чистого прибутку

12 березня 2024 року, 12:26
ПрАТ "Укрнафтобуріння" (УНБ), за попередніми даними, за підсумками 2023 року отримає понад 1 млрд грн чистого прибутку, повідомляють у прес-релізі компанії в понеділок.

"Ми планували чистий прибуток до 1,5 млрд грн. Але через анулювання спецдозволу та зупинку цей показник впаде орієнтовно до 1,1 млрд грн", - заявив процитований у документі голова правління Олег Мальчик.

За його словами, з початку 2023 року і до моменту фактичного переходу компанії під управління ПАТ "Укрнафта" з 12 липня минулого року прибуток УНБ становив 186 млн грн, а за період з липня по грудень вдалося отримати прибуток 905 млн грн.

"Це з урахуванням того, що весь грудень минулого року компанія не вела видобуток", - зазначили в товаристві.

Як поінформували в УНБ, незважаючи на те, що компанія і до переходу під державне управління була прибутковою, під час аудиту фінансової звітності було знайдено 18 млрд грн дебіторської заборгованості, яка мала ознаки безнадійної.

"Це або передоплата за якісь товари, або фінансова допомога", - прокоментував Мальчик.

У ПрАТ пояснили, що за окремими компаніями, які мають заборгованість перед УНБ на суму майже 5 млрд грн, у червні 2023 року було розпочато процедури банкрутства. Однак новий менеджмент встиг подати заяви про визнання грошових вимог, і такі вимоги були визнані судом, унаслідок чого УНБ було включено до переліку кредиторів тих компаній, які перебувають у банкрутстві.

Як повідомлялося, Шостий апеляційний адміністративний суд (ШААС) 28 листопада 2023 року скасував наказ Державної служби геології та надр (Держгеонадр) і анулював спецдозвіл №6349 від 10 липня 2019 року, відповідно до якого УНБ вела видобуток на Сахалінському родовищі. Компанія зупинила експлуатацію родовища з 1 грудня.

Зі свого боку, Київський окружний адміністративний суд (КОАС) 9 лютого 2024 р. зобов'язав Держгеонадр повторно розглянути заяву УНБ про видачу спецдозволу на видобуток на Сахалінському родовищі. 27 лютого судовий документ набув законної сили. Однак Держгеонадр подало апеляційну скаргу на ухвалу Київського окружного адміністративного суду (КОАС).

"Укрнафтобуріння" - одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні. З 2010 року розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище (Краснокутський р-н Харківської обл.) із запасами 15 млрд куб. м газу. Валовий видобуток компанії 2021 року склав 691,3 млн куб. м газу і 76,6 тис. тонн нафти і конденсату




Просмотров: 107
Другие новости