Компании

все компании

Холмінський спиртовий завод у Чернігівській області виставлено на аукціон

12 березня 2024 року, 14:52
Фонд державного майна (ФДМ) України виставив на приватизацію Холмінський спиртзавод у Чернігівській області, повідомила прес-служба відомства.

При цьому уточнюється, що стартова ціна лота становить 15,35 млн грн. Аукціон відбудеться в системі "Прозорро.Продажі" 20 березня, пропозиції приймаються до 19 березня.

Холминський спиртзавод - діюче підприємство, розташоване в смт Холма Корюківського району Чернігівської області. Основний вид його діяльності - дистиляція, ректифікація та змішування алкогольних напоїв.

Згідно з умовами продажу, покупець спиртзаводу зобов'язаний погасити прострочену кредиторську заборгованість за товари, роботи, послуги на суму 3,5 млн грн і не допустити звільнення працівників протягом шести місяців.

Будівництво Холмінського спиртзаводу почалося за радянських часів. З 1951 року підприємство приймало на переробку як сировину картоплю. У 60-ті роки минулого століття завод посідав лідируючі позиції в галузі. Нині він потребує реконструкції та інвестицій.

До складу єдиного майнового комплексу входить 101 зареєстрована одиниця нерухомого майна: виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди, трансформаторні підстанції, артезіанські свердловини, ємності для зерна, залізничні колії та інше. У складі держпідприємства є 16 одиниць транспорту та спецтехніки. У власності спиртзаводу також 192 одиниці рухомого майна, серед якого обладнання, меблі, інвентар, комп'ютерна та офісна техніка тощо.

Загальна площа шести земельних ділянок під комплексом становить 28,36 га.

Станом на 1 жовтня 2023 року передано в оренду частину нерухомого майна підприємства площею 727,9 кв м. Згідно з договором, граничний термін дії оренди - до 9 травня 2024 року.

Крім того, підприємство взяло в оренду 26 одиниць технологічного обладнання та земельну ділянку площею 0,04 га в місті Новгород-Сіверському Чернігівської області строком на 30 років.

Водночас на балансі держпідприємства перебуває об'єкт, що не підлягає приватизації: сховище (протирадіаційне укриття - ІФ-У) загальною площею 93,1 кв. м, збудоване 1974 року. Воно розташоване окремо від інших будівель.

За інформацією Фонду, спиртзаводи - одні з найпопулярніших активів малої приватизації. З вересня 2022 року ФДМ продав 14 спиртзаводів і залучив 965 млн грн до держбюджету - у середньому вартість кожного об'єкта на аукціоні зростала втричі.

ФДМ планував 2023 року повністю завершити приватизацію підприємств спиртової галузі, для чого планувалося провести онлайн-аукціони з продажу 26 спиртзаводів по всій країні. Однак частина з них не відбулася.






Просмотров: 127
Другие новости