Компании

все компании

ВВП єврозони в IV кварталі не змінився

11 березня 2024 року, 10:52

ВВП єврозони в четвертому кварталі 2023 року не змінився порівняно з попередніми трьома місяцями, за остаточними даними статистичного управління Європейського союзу (Eurostat).

У річному вираженні економіка єврозони збільшилася на 0,1%.

Динаміка обох показників збіглася з раніше оголошеними даними та очікуваннями експертів, опитаних Trading Economics. Для порівняння, у третьому кварталі ВВП єврозони знизився на 0,1% у поквартальному і зріс на 0,1% у річному вираженні.

Споживчі витрати в жовтні-грудні підвищилися на 0,1% до попереднього кварталу, держвидатки - на 0,6%, інвестиції бізнесу - на 1%. Обсяг експорту не змінився, імпорту - зріс на 0,6%.

Економіка єврозони за підсумками всього 2023 року збільшилася на 0,4%, згідно з остаточними даними Eurostat. Таким чином, темпи підйому істотно сповільнилися порівняно з 3,4% у 2022 році.

ВВП Європейського Союзу в четвертому кварталі не змінився відносно попередніх трьох місяців і зріс на 0,2% у річному вираженні. При цьому обсяг економіки ЄС за 2023 рік збільшився на 0,4% після підвищення на 3,4% роком раніше (тобто динаміка обох показників збіглася зі змінами ВВП єврозони).
Раніше інформаційно-аналітичний центр Experts Club детально розібрав макроекономічну ситуацію в Україні та у світі -






Просмотров: 96
Другие новости