Компании

все компании

Ринок праці переорієнтовується на залучення жінок у ментально чоловічі професії - Держслужба зайнятості

11 березня 2024 року, 12:01
Ринок праці в Україні поступово переорієнтовується на залучення жінок у професії, які ментально вважаються чоловічими, заявляють у Державній службі зайнятості.

"З огляду на низку чинників, ринок праці поступово переорієнтовується на залучення жінок у професії, які ментально вважаються чоловічими. Це і машиніст насосних установок, машиніст крана, верстатник деревообробних верстатів, слюсар із механоскладальних робіт, машиніст підземних установок, вантажник, водій, оператор верстатів із програмним керуванням, гірник, слюсар-ремонтник, водій тролейбуса тощо", - повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що 2023 року зі 158 тис. працевлаштованих за сприяння служби зайнятості жінок 677 зайняли робоче місце оператора заправних станцій, 253 - машиніста насосних установок, 14 - водія навантажувача.

Згідно з повідомленням, торік професійне навчання за сприяння служби проходило 25,2 тис. жінок із числа зареєстрованих безробітних, а з початку 2024 року до навчання розпочали 6,4 тис. жінок. Серед них троє навчалися на трактористок, 26 - на операторів дронів, 6 - на токарів, 7 - на облицювальниць-плиточниць, 37 - на операторів котельні, 15 - на друкарок котельні, 3 - на верстатниць деревообробних верстатів, 2 - на електрозварювальниць ручного зварювання, 6 - на електромонтера, 4 - на водія навантажувача, 18 - на електрогазозварювальниць і 23 - на верстатниць.

"За програмою ваучера на навчання найпопулярнішими у жінок залишаються традиційні професії: швачка, кравець, кухар, кондитер, молодша медична сестра з догляду за хворими, а також спеціальності: психологія, медсестринство, соціальна робота, медицина, ІТ напрямок, освіта, харчові технології", - ідеться в повідомленні.




Просмотров: 115
Другие новости