Компании

все компании

Cosmolot повідомляє про загрозу несплати 435 млн грн податків через арешт рахунків

11 березня 2024 року, 09:10
Арешт рахунків онлайн-казино Cosmolot, ініційований правоохоронцями, призвів до ризику несплати нею 435 млн грн податків за четвертий квартал 2023 року і нарахування пені та штрафів із 12 березня, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії.

У поширеному в п'ятницю пресрелізі Cosmolot вказав, що має сплатити 1 млрд податків за четвертий квартал 2023 року до 11 березня 2024 року, і сплачував по 100 млн грн щодня з гривневих рахунків.

"Однак гривні не вистачає для виплати всієї суми. Ситуацію могли б врятувати залишки на валютних рахунках, але банки відмовляють конвертувати валюту для сплати податку через арешт рахунків правоохоронцями", - стверджує компанія.

Cosmolot нагадав, що Бюро економічної безпеки (БЕБ) і Держфінмоніторинг домоглися, що за один день, 1 лютого, були ухвалені постанова слідчого, прокурора та ухвала суду про арешт рахунків, а розгляд поданої 5 лютого апеляційної скарги почнеться тільки 27 березня.

Компанія вказала, що минулого року перерахувала до держбюджету понад 2,4 млрд грн, що, за її оцінками, становить майже 25% від усіх надходжень гральної сфери.

Cosmolot називає безпідставними звинувачення Бюро економічної безпеки (БЕБ) у нібито ухиленні від сплати 1,2 млрд грн податку, оскаржує ці дії і в досудовому порядку, і звернувшись до суду з вимогою зняти арешт на 700 млн грн на рахунках компанії.

Як повідомлялося, БЕБ 5 лютого повідомило про підозру одному з найбільших ліцензіатів азартних ігор в інтернеті, не уточнюючи офіційно його назви, в ухиленні від сплати 1,2 млрд грн податків.

"За даними слідства, група осіб із числа співробітників компанії організовувала неліцензійні азартні ігри в мережі Інтернет. Використовуючи понад 30 дзеркальних сайтів, які мають схожі на ліцензований сайт інтерфейси, а також "міскодинг" платежів, вони налагодили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах", - стверджували правоохоронці. Вони вказали, що накладено арешт на 700 млн грн, розміщених на рахунках компанії, а досудове розслідування триває.

Пізніше стало відомо, що йдеться про компанію Cosmolot, яка спростувала ці звинувачення.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 108
Другие новости