Компании

все компании

ОГТСУ створить 167 нових мобільних бригад для обслуговування ГРМ

10 березня 2024 року, 09:33
"Оператор ГТС України" у 2024 році створить 167 нових мобільних бригад для обслуговування газорозподільних станцій (ГРМ), повідомила пресслужба компанії.

За її даними, проєкт технічного обслуговування і ремонту обладнання (ТОРО) є частиною стратегії ОГТСУ з підвищення надійності та ефективності роботи газотранспортної системи.

Наразі в його рамках працюють 43 мобільні бригади, кожна з яких обслуговує свій "кущ" - кілька ГРС і прилеглу до них лінійну частину газопроводів. У 2024 році бригади ТОРО обслуговуватимуть 819 ГРС.

Аналогічна практика обслуговування газової інфраструктури використовується в Європі. Зокрема, ОГТСУ орієнтувався на досвід італійського оператора Snam, який обслуговує в такий спосіб не тільки ГРМ, а й лінійну частину та компресорні станції.

"Мобільне ТОРО - це ефективне використання ресурсів через залучення персоналу до обслуговування, насамперед, ГРМ. Застосування такого підходу пов'язане з низкою заходів, зокрема значного поліпшення стану ГРМ. Якщо технічний стан об'єкта дозволяє змінити форму обслуговування, ми включаємо його в зону обслуговування мобільного ТОРО", - пояснив головний інженер ОГТСУ Юрій Зябченко.

Для того, щоб робота мобільних бригад відповідала стандартам європейських операторів, була автоматизованою та прозорою, ОГТСУ запросив і отримав технічну допомогу від USAID через Проєкт енергетичної безпеки для закупівлі мобільного застосунку.

"Уже у 2024 році мобільні бригади використовуватимуть мобільний застосунок у своїй роботі як основний інструмент фіксування інформації про технічний стан обладнання. Це дасть змогу покращити якість технічного обслуговування та ремонту газової інфраструктури та зменшити кількість аварійних зупинок", - нагадали в операторі.




Просмотров: 245
Другие новости