Компании

все компании

Ознаки посттравматичного стресового розладу (ПТСР) мають 44% українських дітей

7 березня 2024 року, 19:07

Ознаки посттравматичного стресового розладу (ПТСР) мають 44% українських дітей.

Такі дані дослідження добробуту дітей в Україні "Індекс майбутнього", що було проведене Київською школою економіки за ініціативи Фонду Олени Зеленської та за підтримки Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні, наводить МОЗ на своєму сайті.

Крім того, згідно з даними дослідження, від початку повномасштабного вторгнення частка дітей, вакцинованих від дифтерії, правця та кашлюку від початку повномасштабного вторгнення скоротилася на 16%, частка дітей, вакцинованих від поліомієліту, скоротилася на 22%.

Згідно з результатами дослідження, рівень вакцинації проти дифтерії, правця та кашлюку нині в Україні у 2023 році на 37% нижчий, ніж у країнах ЄС.

Крім того, згідно з дослідженням, 13% дітей у віці 14-17 років систематично (принаймні один раз на тиждень) п'ють алкоголь і 16% курять сигарети. При цьому хлопчики вдаються до такої ризикованої поведінки частіше, ніж дівчатка. Крім того, 56% дітей вживали алкоголь хоча б один раз, 53% пробували курити, 3% - вживали наркотики.

Згідно з дослідженням, 71% респондентів вважають себе щасливими. При цьому, таку оцінку частіше давали діти зі сходу України та Києва найчастіше говорили.

Водночас 44% дітей в Україні мають ознаки посттравматичного стресового розладу (ПТСР).

Дослідження проводилося на основі даних із п'яти джерел: державних і відкритих джерел, кількісних досліджень дітей, інтерв'ю з експертами та випускниками і випускниками інституційної допомоги.

У межах дослідження проводилося репрезентативне онлайн-опитування, в якому взяли участь 1313 респондентів віком від 0 до 17 років по всій Україні за винятком тимчасово окупованих територій.
Раніше київський аналітичний центр Experts Club заявив про старт проєкту з психологічного оздоровлення людей за допомогою арт-терапії. Детальніше про проєкт читайте тут - https://open4business.com.ua/ru/stolichnyj-uchebnyj-czentr-experts-club-vmeste-s-art-gallery-universe-otkryl-programmu-art-terapii-dlya-postradavshih-ot-ptsr/.


теги: ПТСР



Просмотров: 196
Другие новости