Компании

все компании

Дочірня компанія Cersanit S.A придбає 99,2% акцій ПрАТ "Турбівський каоліновий завод"

7 березня 2024 року, 09:01
Як повідомило "Церсаніт Інвест" у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) 6 березня, станом на дату публікації підприємство та його афілійовані особи не володіють акціями товариства.

У результаті угоди українська "дочка" Cersanit стане власником 5 тис. 437 простих іменних акцій ПрАТ, що становлять 99,2696%.

За даними НКЦПФР, на третій квартал 2023 року акціонером "Турбівського каолінового заводу" є Роман Поліщук (99,26%).

Як повідомляється на сайті заводу, підприємство розробляє Турбівське і Пляхівське родовища.

Cersanit S.A. є однією з провідних виробничих компаній за участю польського капіталу на європейському ринку. Основним видом діяльності компанії є виробництво та реалізація продукції для оздоблення та оснащення ванних кімнат.

Як вказується на сайті Cersanit, серед активів групи - чотири заводи в Польщі та по одному в Німеччині, Румунії та Україні. Український завод компанії було запущено 2009 року в Житомирській області. Потужність підприємства становить 12 млн кв. м керамічної плитки і до 2 млн одиниць сантехніки на рік.

У грудні 2022 року Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив надання довгострокового кредиту в розмірі EUR42 млн для підтримки діяльності Cersanit S.A в Україні та Польщі.

Згідно з фінзвітністю ТОВ "Церсаніт Інвест", 2022 року компанія отримала 964,5 млн грн чистого збитку, виручка склала понад 2,1 млрд грн.

За даними Opendatabot, власником компанії значиться АТ "Церсаніт", бенефіціаром - Міхал Анджей Соловов (Польща).




Просмотров: 152
Другие новости