Компании

все компании

Байден зробить заяву про підтримку України - Білий дім

7 березня 2024 року, 10:40
Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що президент США Джо Байден у майбутній промові до американського народу і конгресменів висловиться про підтримку України, яка продовжує протистояти широкомасштабній російській військовій агресії, передає Голос Америки.

Кірбі не став розкривати деталі майбутньої промови Байдена, однак зазначив, що в ній буде сказано, зокрема, "про ті речі, яких він досяг за ці три з половиною роки на посаді президента - від економіки до освіти, охорони здоров'я, зайнятості".

"Йдеться і про відновлення американського лідерства на світовій арені", - сказав Кірбі.

Він пояснив, що це лідерство забезпечує "силу об'єднатися у відповіді на виклики, величезні можливості та, безсумнівно, допомагає впливати на ухвалення рішень і дії інших лідерів у всьому світі, особливо супротивників, у спосіб, що найбільше відповідає інтересам нашої національної безпеки".

Кірбі підкреслив, що підтримка України "тут - на першому місці".

"Це означає допомогти українським солдатам досягати успіху в бою проти російської агресії. Але від цього знову ж таки виграє наша національна безпека, адже ситуація на європейському континенті змінилася", - зазначив посадовець.

Кірбі додав, що якщо США "просто залишать це і дозволять Путіну завоювати Україну, чого він усе ще хоче, тоді він опиниться на порозі НАТО".




Просмотров: 129
Другие новости