Компании

все компании

Україна зняла обмеження на імпорт птиці з Польщі

6 березня 2024 року, 20:32
Україна зняла запроваджену влітку минулого року заборону на імпорт із Польщі інкубаційних яєць, живої птиці, а також непереробленої продукції та сировини з м'яса птиці на український ринок, повідомило Міністерство сільського господарства та розвитку сільських районів Польщі.

"Україна зняла обмеження, запроваджені через виникнення хвороби Ньюкасла в Польщі. Таке рішення опубліковано в постанові головного державного ветеринарного інспектора України від 23 лютого 2024 року", - уточнило польське відомство на своєму сайті в середу.

Як повідомлялося, цю заборону Україна ввела 13 липня 2023 року через хворобу Ньюкасла розпорядженням головного державного ветеринарного інспектора, проте пізніше, 4 серпня, визнала регіоналізацію цього захворювання, що звузило обмеження до уражених вірусом районів, визначених компетентним органом Польщі.

Згідно з повідомленнями польських ЗМІ, захворювання було виявлено вперше за 50 років на птахофабриці Білостоцького району, де утримувалося 43,41 тис. курей на забій.




Просмотров: 165
Другие новости