Компании

все компании

Польські фермери організували масові протести в центрі Варшави

6 березня 2024 року, 14:51
Бійка фермерів-протестувальників із поліцією сталася в середу біля будівлі канцелярії прем'єр-міністра Польщі у Варшаві, повідомляє Polsat.

За даними телеканала, присутні біля будівлі спочатку підпалили "труну" з написом "Фермер, він прожив 20 років, його вбив "зелений курс". Потім один з учасників акції спробував перекинути її через загородження, за яким стояли поліцейські. Виникла бійка.

Протести, на які, за словами організаторів, можуть зібратися до 150 тис. фермерів, відбуваються в центрі Варшави, зокрема біля будівель канцелярії глави уряду і сейму.

На під'їздах до столиці скупчилася величезна кількість одиниць сільськогосподарської техніки, у зв'язку з цим рух транспорту в передмістях Варшави ускладнено. Раніше влада заявила, що не пропустять техніку в місто.

Протести сільгоспвиробників проходять у Польщі та інших країнах Європи вже багато тижнів. Учасники акцій вимагають або реформи, або відмови від політики "зеленого курсу" і сільськогосподарської політики ЄС.

"Зелений курс" ЄС передбачає досягнення кліматичної нейтральності державами-членами до 2050 року шляхом, зокрема, впровадження методів "сталого сільського господарства", часто несумісних зі сформованим інтенсивним сільгоспвиробництвом.




Просмотров: 142
Другие новости