Компании

все компании

Обербетон" побудує другий завод з виробництва великогабаритних ЗБК

5 березня 2024 року, 20:48
Український виробник індивідуальних залізобетонних конструкцій (ЗБК) компанія "Обербетон", що має завод у Житомирі, побудує другий завод із виробництва великогабаритних ЗБК на території Микулинецької міськради в Тернопільській області, повідомляють на сторінці громади у Facebook.

Згідно з повідомленням, наприкінці минулого тижня відбулася перша робоча зустріч представників інвестора з місцевим активом, на якій було презентовано виробничі потужності та продукцію майбутнього заводу.

Найближчим часом планується підписання меморандуму та початок підготовчих і будівельних робіт на ділянці.

"Понад два роки ми спільно з інвестиційним офісом області намагалися залучити в громаду як зарубіжних, так і вітчизняних інвесторів. Визначальне значення у виборі інвестором нашої громади відіграла наявність земельної ділянки з розвиненою інфраструктурою, резерву потужностей, логістики, людського ресурсу", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що компанія-інвестор тривалий час підшукувала варіанти для будівництва другого заводу ЗБК, і розглядала, зокрема, можливість розміщення в Тернопільській, Львівській, Волинській, Рівненській, Івано-Франківській областях.

"Завдяки таким потужним інвесторам загальна сума прямих інвестицій у регіон збільшиться більш ніж на 1 млрд грн і буде створено понад 150 нових робочих місць. Це одна з найбільших інвестицій у Тернопільській області", - йдеться в повідомленні громади.

Як очікується, середня зарплата на заводі становитиме щонайменше 20-22 тис.грн.

Інших параметрів проєкту в повідомленні не наводять, але зазначають, що продукція буде аналогічною тій, що випускається на заводі "Обербетон-інвест" у Житомирі.

За інформацією на сайті компанії, побудований 2008 року завод "Обербетон-інвест" - одне з найбільших підприємств України, має у своєму розпорядженні повний комплекс обладнання провідних європейських компаній.

Серед реалізованих проєктів - торговельні та торговельно-розважальні комплекси (зокрема супермаркети Novus і гіпермаркет "Ашан", ТРЦ "Оазис" у Києві, будівельні гіпермаркети "Епіцентр" у Києві та Херсоні), об'єкти логістичного та промислового призначення, житлові та адміністративні комплекси, сільгосппідприємства.

ТОВ "Обербетон-Інвест" зареєстровано в Житомирі 2007 року зі статутним капіталом 433,78 млн грн, власником 100%, за даними YouControl, є зареєстрована на Кіпрі "Обербетон Холдінгз Лімітед", а кінцевим бенефіціаром - громадянин Ізраїлю Яків Фількенштейн.

Центральний офіс розташований у Києві.

За даними системи Сlarity, у січні-вересні минулого року ТОВ "Обербетон-Інвест" отримало 31,4 млн грн чистого прибутку - на 10% менше, ніж за той самий період 2022 року, за зростання чистого доходу на 7% - до 213,5 млн грн.

Водночас, згідно зі звітом компанії на сайті, у 2022 році вона скоротила чистий прибуток у 9 разів до довоєнного 2021 року - до 32,2 млн грн за падіння чистого доходу на третину - до 259 млн грн.

На початок 2023 року на підприємстві працювало понад 220 осіб.




Просмотров: 246
Другие новости