Компании

все компании

НБУ відніс PrivatMoney і Moneycom до категорії важливих платіжних систем України

5 березня 2024 року, 10:00
Національний банк України (НБУ) за результатами моніторингу діяльності платіжних систем у 2023 році вніс PrivatMoney (ПриватБанк) і Moneycom (ТОВ "Свіфт Гарант") до переліку важливих об'єктів платіжної інфраструктури України за підсумками 2023 року, повідомив регулятор у понеділок на сайті.

Він зазначив, що одночасно виключив із цього переліку "Поштовий переказ" (АТ "Укрпошта"), унаслідок чого загальна кількість важливих платіжних систем зросла з п'яти до шести.

Як і раніше, серед важливих платіжних систем значаться MasterCard (MasterCard International Incorporated, США), Visa (Visa International Service Association, США), NovaPay (ТОВ "НоваПей", Україна) і "Фінансовий світ" (ТОВ "Українська платіжна система", Україна).

"Єдиною системно важливою платіжною системою, як і в попередні роки, залишилася Система електронних платежів (СЕП) Національного банку України", - зазначив Нацбанк.

За підсумками діяльності у 2023 році важливими учасниками платіжних систем визначено ПриватБанк (СЕП НБУ, MasterCard, Visa), ПУМБ (PrivatMoney) і ФК "Контрактовий дім" ("Фінансовий світ").

Як і торік, Нацбанк визначив ПрАТ "Український процесинговий центр", ТОВ "ЕЙСІ ДІСІ ПРОЦЕССИНГ" і ТОВ "ТАС ЛІНК" важливими операторами послуг платіжної інфраструктури.

НБУ зазначає, що розподіл об'єктів платіжної інфраструктури за категоріями важливості здійснюється регулятором відповідно до міжнародної практики задля підвищення їхньої надійності та ефективності, а також приведення їхньої діяльності у відповідність до міжнародних стандартів оверсайту.

Так, до об'єктів платіжної інфраструктури, віднесених до категорій важливості, Національний банк встановлює посилені вимоги щодо управління та організації діяльності, доступу та участі в платіжній системі, системи управління ризиками, остаточності розрахунків, забезпечення кіберстійкості та управління безперервністю діяльності.




Просмотров: 144
Другие новости