Компании

все компании

Дружківський машзавод розширив асортимент за рахунок шахтних вагонеток з нержавіючої сталі

5 березня 2024 року, 10:18
"Корум Дружківський машзавод" ("Корум ДрМЗ"), що входить до машинобудівної Corum Group ("ДТЕК Енерго"), на замовлення шахти "Західно-Донбаська" розпочав випуск модифікованої моделі шахтної вагонетки, уперше використавши для виготовлення корпусу і днищ нержавіючу сталь.

"Це стало для заводу першим подібним досвідом, зокрема й у зварюванні нержавіючої сталі з чорною. Машинобудівники виготовили і вже відвантажили на шахту 12 модифікованих вагонеток", - повідомляється у Facebook заводу.

Вагонетка ВД2,5К-900 об'ємом 2,5 кубометрів з відкидними днищами розроблена для транспортування гірничої маси.

У повідомленні уточнюється, що застосування неіржавкої сталі спричинене необхідністю запобігти прилипанню гірничої маси до кузова і днищ, оскільки прилиплу після розвантаження масу з вагонеток доводиться видаляти вручну.

"Ми досягли цієї мети. Проблему налипання гірничої маси повністю вирішено, а час на вивантаження скоротився втричі", - цитується в повідомленні менеджер заводу Сергій Бруяко.

Серед переваг нержавіючої сталі для елементів вагонеток на підприємстві відзначають високу стійкість до корозії, однак цей матеріал має деякі обмеження, наприклад, меншу міцність порівняно з низьколегованою чорною сталлю.

"Реальна ефективність від такої модернізації буде зрозуміла під час подальшої експлуатації", - зазначено в повідомленні.

"Корум ДрМЗ" планує подальше розширення лінійки вагонеток з корпусами з нержавіючої сталі, включно з моделлю з більшою ємністю (3,3 кубометра).

Corum Group - провідний виробник гірничо-шахтного обладнання в Україні, входить до складу "ДТЕК Енерго" - операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі холдингу "ДТЕК" Ріната Ахметова.

"Корум ДрМЗ", релокований у Дніпро, у 2022 році збільшив збиток у 2,6 раза до 2021 року - до 458,3 млн грн за падіння доходу в 2,3 раза до 559 млн грн.




Просмотров: 118
Другие новости