Компании

все компании

"Укрзалізниця" авансом сплатила 1,26 млрд грн дивідендів за 2023 р

2 березня 2024 року, 10:32
Державне АТ "Укрзалізниця" (УЗ) перерахувало до державного бюджету України 1,259 млрд грн як авансовий платіж дивідендів за результатами господарської діяльності у 2023 році, повідомила пресслужба УЗ у середу.

"Це перший авансовий платіж, адже ще фіналізуємо консолідований звіт, який чітко визначить наш прибуток за підсумками роботи у 2023 році", - зазначив голова правління УЗ Євген Лященко.

Зазначається, що, згідно з розпорядженням уряду, норматив відрахувань для "Укрзалізниці" встановлено на рівні 50% за умови, що 30% прибутку буде спрямовано на фінансування капітальних інвестицій, затверджених у фінансовому плані на 2024 рік, а також на реконструкцію критичної залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу.

Як повідомлялося, уряд 27 лютого доручив НАК "Нафтогаз України", "Укрзалізниці", ПрАТ "Укргідроенерго", АТ "Українські енергетичні машини", ПрАТ "Нижньодністровська ГЕС" і АТ "Українська оборонна промисловість" до березня перерахувати до держбюджету авансом не менше 50% річних дивідендів на державну частку за 2023 рік. За оцінками Мінфіну, це дасть змогу держбюджету в лютому отримати від 3 млрд грн.




Просмотров: 190
Другие новости