Компании

все компании

"Радехівський цукор" став 30-м в Україні зі статусом АЕО

2 березня 2024 року, 16:39
Державна митна служба України надала статус авторизованого економічного оператора (АЕО) з правом застосування спрощень ТОВ "Радехівський цукор" (Київ).

"Не дивлячись на війну і, як наслідок, численні перешкоди в роботі бізнесу компанії продовжують активну діяльність і отримують спрощення. ТОВ "Радехівський цукор" - 30-те підприємство, яке успішно пройшло оцінку відповідності та отримало статус АЕО", - ідеться в публікації служби в Телеграм-каналі.

У Держмитслужбі додали, що за перші два місяці 2024 року авторизації АЕО отримали ще вісім підприємств: ДП "ФМ Ложистик Дніпро", ТОВ "Свіс Кроно", ПАТ "Запорізький абразивний комбінат", ТОВ "Агросем", ТОВ "Кенпак Україна", ТОВ "ХФК "Біокон", ТОВ "МТІ", а також ТОВ "Барлінек інвест".

Уточнюється, що всі підприємства отримали авторизацію АЕО типу "про надання права на застосування спрощень" (АЕО-С).

Така авторизація дає змогу підприємствам, крім використання переваг, передбачених Митним кодексом, також отримувати авторизацію на застосування спрощень, зокрема транзитних спрощень, передбачених Конвенцією про процедуру спільного транзиту, у короткі строки та без проходження додаткової оцінки.

У Держмитслужбі наголосили, що, незважаючи на те, що авторизація АЕО-С є більш привабливою для підприємств з практичного погляду, варто звернути увагу на авторизацію АЕО типу "про надійність на безпеку" (АЕО-Б). Наразі в Україні лише одна компанія має статус АЕО-Б - Видавничий дім "Укрпол".

Зазначається, що наявність підприємств, які отримали авторизацію АЕО-Б, дасть змогу розпочати переговори та укласти угоди про взаємне визнання з країнами, якими також запроваджено відповідні програми. Це значно підвищить довіру до українських підприємств з боку як митних, так і інших контролюючих органів іноземних країн, і дасть змогу зменшити обсяги контролю з боку таких органів під час переміщення товарів.

Згідно з інформацією на сайті, ТОВ "Радехівський цукор" є одним із найбільших виробників цукру в західних областях України та входить до міжнародної групи компаній Pfeifer&Langen - виробника цукру в Європейському Союзі.




Просмотров: 211
Другие новости