Компании

все компании

"Каметсталь" наростила на третину сплату податків і зборів

2 березня 2024 року, 11:22
Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), за підсумками роботи у 2023 році збільшив сплату податків і зборів на 34,8% порівняно з 2022 роком - до 2,154 млрд грн.

Згідно з пресрелізом, незважаючи на економічні, логістичні та енергетичні складнощі роботи в умовах воєнного стану, "Каметсталь" минулого року збільшила податкові надходження порівняно з 2022 роком. При цьому майже 605 млн грн отримав бюджет міста Кам'янського. До обласного та державного бюджету надійшло понад 1,549 млрд грн.

Найзначніші джерела наповнення "Каметсталі" бюджетів різних рівнів: єдиний соціальний внесок, що склав понад 401 млн грн; земельний податок - понад 364,5 млн грн; податок на доходи фізичних осіб торік склав 352,5 млн грн.

Також до скарбниці 2023 року перераховано майже 156,5 млн грн податку на прибуток і понад 154 млн грн екологічного податку.

Фінансовий директор "Каметсталі" Сергій Полухін зазначив, що всупереч випробуванням і викликам воєнного часу "Каметсталь" поряд з іншими підприємствами групи "Метінвест" залишається стабільним виробником важливої для економіки країни металопродукції та відповідальним платником податків.

"Нині меткомбінат також є надійною опорою економіки Кам'янського і найбільшим донором для міського бюджету. Відраховані підприємством кошти значною мірою допомагають підтримувати стабільність виплати зарплати співробітникам комунальних підприємств міста, забезпечувати роботу лікарень та інших міських програм. Ми разом працюємо для України та українців", - сказав фіндиректор.

При цьому наголошується, що 2023 року з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств група "Метінвест" перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 14,6 млрд грн податків і зборів. Відмова від податкових пільг, що належать компанії за законодавством, дала змогу спрямувати додаткові кошти на ті напрямки, де це потрібно найбільше.

Як повідомлялося, "Каметсталь" у 2022 році сплатила 1,598 млрд грн податків і зборів, що вище за показник 2021 року.

"Каметсталь" створено на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.




Просмотров: 224
Другие новости