Компании

все компании

Tesla почне поставки спорткара Roadster у 2025 році - Маск

29 лютого 2024 року, 16:08
Американська Tesla почне поставки спортивного електромобіля Roadster у 2025 році, повідомив у соціальній мережі X глава автовиробника Ілон Маск.

"Сьогодні ми кардинально змінили конструкторські завдання щодо нової Tesla Roadster, - заявив Маск. - У цієї машини не буде аналогів, якщо її взагалі можна назвати машиною".

У 2018 році мільярдер заявляв, що Roadster матиме "пакет опцій SpaceX", що передбачає встановлення десяти невеликих ракетних двигунів. "Може, вони навіть дадуть змогу Tesla літати", - говорив він.

У середу Маск підтвердив, що анонсований у 2017 році спорткар буде результатом співпраці Tesla і аерокосмічної SpaceX, яку він також очолює.

Очікується, що Roadster зможе розганятися з 0 до 60 миль (96,6 км) на годину швидше ніж за секунду - і це "найменш цікавий аспект" з усіх, пише Маск. На сайті Tesla йдеться, що це найшвидша машина у світі.

Спочатку передбачалося, що модель з'явиться на дорогах до 2020 року, але ці плани змінила пандемія коронавірусу. Потім терміни було перенесено на 2023 рік.

Акції Tesla дорожчають на 0,2% на попередніх торгах у середу.




Просмотров: 150
Другие новости