Компании

все компании

Ціни на нафту стабільні, Brent $83,6 за барель

29 лютого 2024 року, 12:49
Ціни на нафту стабільні на торгах у четвер після різноспрямованої зміни за підсумками попередньої сесії.

Вартість квітневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 кв становить $83,62 за барель, що на $0,06 (0,07%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти подорожчали на $0,03, до $83,68 за барель.

Термін дії квітневих ф'ючерсів закінчується в четвер. Травневі контракти, які активніше торгуються, торгуються на рівні $82,07 за барель, що на $0,08 (0,1%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії.

Ф'ючерси на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилися в ціні до цього часу на $0,02 (0,03%), до $78,52 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $0,33 (0,4%), до $78,54 за барель.

Зниженню вартості WTI в середу сприяли дані міністерства енергетики США, що показали збільшення запасів нафти в країні за підсумками п'ятого тижня поспіль.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня зросли на 4,2 млн барелів, повідомило Міненерго.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex, збільшилися на 1,5 млн барелів. Видобуток нафти в США минулого тижня залишився на рекордному рівні - 13,3 млн барелів на добу.

Хоча в Штатах запаси сировини зростають, "глобальний нафтовий ринок стискається", зазначає головний аналітик DTN Трой Вінсент, слова якого наводить Market Watch. "Це видно з аналізу часових спредів, які свідчать про беквордацію на ринку (коли пізніші контракти торгуються з дисконтом до найближчих - прим. ІФ-У)", - каже експерт.

Деяку підтримку ринку в середу надали повідомлення ЗМІ про те, що ОПЕК+ розглядає можливість продовження добровільних обмежень на видобуток нафти на другий квартал цього року.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 152
Другие новости