Компании

все компании

Інвестиції "Укрпошти" в розвиток становитимуть 1,3 млрд грн - Смілянський

29 лютого 2024 року, 13:40
Інвестиції АТ "Укрпошта" в розвиток у 2024 році становитимуть близько 1,3 млрд грн власних коштів, повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський на Business Breakfast Forbes Україна в середу.

За його словами, інвестиції буде спрямовано в організацію контейнерного обміну з перевезенням вантажів великогабаритним транспортом, що зумовлено зростанням обсягів посилкових відправлень. Інвестиції у створення можливостей контейнерного обміну на базі одного відділення становлять 100 тис. грн, уточнив Смілянський.

Крім того, у 2024 році "Укрпошта" планує купити машину для сортування листів. Машина сортуватиме до 50 тис. листів на годину з використанням QR-коду електронної марки. Агрегат буде придбано за кредитні кошти, уточнив гендиректор компанії.

"Укрпошта" планує відкрити ще 300 поштових відділень в Україні "щоб покриття стало таким, як ми хочемо".

Відділення будуть відкриватися в Києві, Одесі, Дніпрі, уточнив Смілянський.

За його словами, у наступні чотири місяці "Укрпошта" відкриє 18 нових сортувальних об'єктів, уже за два тижні почне працювати сортувальний центр у Львові.

Водночас "Укрпошта" не розвиватиме напрямок великогабаритних перевезень через високі витрати на подальшу доставку вантажів, пов'язані з податками.

Гендиректор "Укрпошти" підкреслив, що компанія не відмовилася від ідеї отримати у власність банк. За його словами, ефект від передачі компанії PINbank становитиме 5 млрд грн за три роки.

"Ми знизимо витрати бюджету на доставку пенсій на 5 млрд за три роки", - уточнив Смілянський.




Просмотров: 114
Другие новости