Компании

все компании

Білгород-Дністровський морський торговельний порт знову виставили на аукціон

29 лютого 2024 року, 17:59
Фонд державного майна (ФДМ) України оголосив про проведення 21 березня приватизаційного аукціону з продажу цілісного майнового комплексу ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" (МТП) за стартовою ціною 183,9 млн грн, повідомила прес-служба відомства.

Минулого року Фонд кілька разів намагався продати цей об'єкт: спочатку він виставив його 3 березня за 187,57 млн грн, потім знизив стартову ціну до 93,78 млн грн, аукціон виграло ТОВ "Укрдонінвест" бізнесмена Віталія Кропачова, однак воно потім відмовилося від купівлі на етапі узгодження умов договору купівлі-продажу, а подальші спроби продажу його у червні зі зниженням ціни до 92,46 млн не увінчалися успіхом через відсутність заявок.

Білгород-Дністровський МТП - міжнародний універсальний транспортний вузол, що спеціалізується на перевантаженні лісових, сипучих, будівельних і зернових вантажів, а також залізорудних окатишів і металопродукції. Перевалка здійснюється як сухопутними видами транспорту на морські судна, так і в зворотному напрямку.

Згідно з повідомленням, актив розташований на території площею 64,4 га. Він складається з 59 га основної виробничої території порту Білгород-Дністровського і 5,4 га території портового пункту Бугаз, розташованого в селищі Затока. Загальна площа будівель становить 31,3 тис. кв.м.

Захід суден здійснюється підхідним каналом морської частини Дністровсько-Царгородського гирла протяжністю 1,5 км і Дністровсько-Лиманської частини - 14,5 км. Глибина підхідного каналу становить 3,0 м (паспортна 3,5- 4,5 м).

Порт має свої залізничні колії, а також інженерні мережі: водопровід, теплотрасу, кабельні лінії 0,4 кВт і високовольтні лінії потужністю 10 кВт.

Згідно з повідомленням ФДМ, за умовами аукціону покупець має погасити заборгованість із заробітної плати та перед бюджетом. Станом на 30 вересня 2023 р. цей сукупний борг становив 105,5 млн грн. А також сплатити ПДВ у розмірі 20% фінальної вартості об'єкта.

За умови успішних торгів на аукціоні Білгород-Дністровський МТП стане другим великим об'єктом портової інфраструктури, проданим на майданчику Prozorro з початку повномасштабного російського вторгнення.

Як повідомлялося, ФДМ продав за 200 млн грн цілісний майновий комплекс Усть-Дунайського порту на електронному майданчику Prozorro. Під час торгів його ціна зросла втричі. Переможцем стало ТОВ "Еліксир Україна".




Просмотров: 127
Другие новости