Компании

все компании

Whirlpool планує збільшити рентабельність операцій і скоротити борг

28 лютого 2024 року, 10:36
Американський виробник побутової техніки Whirlpool Corp. розраховує на збільшення рентабельності операцій і має намір скорочувати борг.

Компанія ставить за мету збільшити маржу EBIT до 10% до 2026 року з 6,1% у 2023 році, йдеться в її презентації до "Дня інвестора", оприлюдненій у вівторок. Мета для цього показника на поточний рік становить 6,8%.

Збільшення маржі EBIT до 10% відповідатиме річному прибутку в розрахунку на акцію до понад $20. У 2024 році компанія розраховує отримати прибуток у $13-15 на акцію проти $16 на акцію у 2023 році.

Whirlpool є одним із найбільших світових виробників побутової техніки та лідером північноамериканського ринку з часткою в 30%. Однак акції компанії подешевшали вдвічі з піку, зафіксованого 2021 року, і на 20% за останні 12 місяців.

Whirlpool прагне поліпшити фінансові показники та підвищити довіру інвесторів, зокрема, завдяки скороченню витрат, об'єднанню частини європейських операцій із турецькою Arcelik, а також фокусуванню на продукції з найвищою маржею, наприклад, на бренді KitchenAid, який їй належить.

Компанія також сфокусована на скороченні боргу, заявив її головний фінансовий директор Джеймс Пітерс в інтерв'ю Barron's.

Цього року Whirlpool має намір знизити борг на $1 млрд і планує викупити частину власних акцій, щоб уникнути розмивання часток акціонерів через випуск паперів для заохочення співробітників.




Просмотров: 132
Другие новости