Компании

все компании

Ціна біткойна перевищила $59 тис

28 лютого 2024 року, 16:52
Біткойн продовжує дорожчати в середу, оновлюючи максимуми з листопада 2021 року.

Курс біткойна до 13:14 кв піднімається на 4% і становить $59,272 тис., за даними CoinDesk. Раніше під час торгів котирування досягали $59,482 тис. Історичний максимум було зафіксовано в листопаді 2021 року на рівні $68,990 тис.

Від початку року криптовалюта подорожчала на 40% на тлі припливу коштів у фонди, що інвестують у біткойн, а також в очікуванні так званого "халвінгу", або "наполовину", біткойна у квітні. Так називається момент, коли винагорода майнерам за додавання ними нового блоку в блокчейн скорочується вдвічі. Таке відбувається приблизно раз на чотири роки і зазвичай позитивно позначається на котируваннях криптовалюти, зазначає MarketWatch.

Завдяки підйому біткойна акції криптовалютної біржі Coinbase Global подорожчали на 5,5% на попередніх торгах у середу, папери ІТ-компанії MicroStrategy Inc., що володіє значним обсягом біткойнів, зросли в ціні на 7,8%. Капіталізація майнінгових компаній Marathon Digital Holdings Inc. і Riot Platforms Inc. підвищується на 7,4% і 4,8% відповідно.

"Великі гравці вливають кошти в біткойн напередодні квітневого халвінгу, і, ймовірно, котирування продовжать зростати в короткостроковій перспективі, - зазначив Джеймс Харті з брокерської компанії Tickmill Group. - Питання в тому, чи продовжиться ралі після халвінга, чи трейдери просто купують на чутках і продаватимуть на новинах. З урахуванням скорочення пропозиції біткойнів і нещодавнього схвалення біткойнових ETF є сильні аргументи на користь продовження ралі, і дехто чекає зростання до $100 тис. до кінця року".

теги: біткойн



Просмотров: 187
Другие новости