Компании

все компании

Фінал освітньо-грантової програми Початок: дві переможниці залучили до $5 000 на розвиток бізнесу

28 лютого 2024 року, 15:31
26 лютого 2024 року в Києві відбувся Grand Pitch Day освітньо-грантової програми Початок. Десять фіналісток Програми презентували журі свої бізнес-ідеї та змагалися за два головні заохочення проєкту — до $5 000 додаткового фінансування на впровадження власних бізнес-ідей.

Освітньо-грантова програма Початок мала на меті покращити бізнес-навички українських жінок та допомогти їм запустити чи розвинути власну справу. Проєкт передбачав онлайн- та офлайн-навчання, консультації провідних психологів, менторський супровід бізнес-експертів та фінансову підтримку на розвиток бізнесу.

Десять фіналісток Grand Pitch Day було обрано з 200 учасниць Програми, які вже під час своєї участі в проєкті залучили фінансову підтримку до $3 000 на розвиток бізнесу. Учасниці мали найвищі бали за власні бізнес-презентації від менторів мережі центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес, активно відвідували освітні заняття впродовж навчання та, відповідно, мали високу успішність у проєкті.

«Ми в Мінцифрі будуємо країну підприємців. Саме тому створили національний проєкт Дія.Бізнес, який надає безоплатні можливості та інструменти для підприємців. Особливу увагу приділяємо підприємицям, адже зараз на жінок припадає 60% нових ФОПів. Тож ми прагнемо допомогти українкам здобути необхідні бізнес-знання та отримати профільну підтримку. Освітньо-грантова програма Початок стала рекордною за швидкістю реєстрацій та активністю учасниць. У ній взяли участь майже 6 000 підприємиць, з яких 200 учасниць отримали до $3 000 на розвиток власної бізнес-ідеї чи нового для себе напряму діяльності», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції.

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції

За результатами голосування журі, два головні заохочення Програми Початок отримали учасниці:

●    Ірина Антончик, садовий центр  «АгроХобі». Навчалася на базі центру Дія.Бізнес у Луцьку
●    Наталя Ольшанська, виробництво натуральної продукції з кизилу Famberry. Навчалася на базі центру Дія.Бізнес у Кривому Розі



Переможниці Grand Pitch Day

«Офіс з розвитку підприємництва та експорту й національний проєкт Дія.Бізнес активно долучаються до реалізації освітньо-грантових проєктів, які орієнтовані на підтримку жіночого підприємництва. Програма Початок стала для багатьох українських жінок важливим першим кроком для створення бізнесу або необхідним натхненням продовжувати розвивати власну справ. Під час навчання учасниці здобули нові бізнес-знання, ментальну, менторську та фінансову підтримки. Сьогодні ми побачили конкурентоспроможних, сильних та креативних учасниць, які довели на власному прикладі, що український бізнес не стоїть на місці, а активно рухається до нових звершень», — сказав Андрій Ремізов, директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

Андрій Ремізов, директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту

Усього в освітньо-грантовій програмі взяли участь понад 6 000 підприємиць
У першому етапі навчання учасниці відвідали 11 онлайн-лекцій від провідних бізнес-експертів та психолога проєкту. Підприємиці дізналися більше про: аналіз бізнес-моделі, управління фінансами, психологію лідерства для жінок, стратегії успіху та саморозвитку, цифрову трансформацію малого й середнього бізнесу, управління командою та побудову HR-процесів тощо.

До другого етапу навчання потрапили 367 учасниць, які представили незалежним менторам проєкту презентації щодо власного майбутнього або вже діючого бізнесу. Окрім цього підприємиці були залучені до 11 онлайн- та офлайн-занять з бізнесу, психології на базі центрів Дія.Бізнес, отримали індивідуальний менторський супровід та можливість поборотися за фінансову підтримку Програми. Загальний грантовий фонд програми — 22 570 000 гривень.

«Grand Pitch Day має величезне значення як ключовий момент проєкту ООН Жінки “Посилення гендерного реагування та запобігання насильству щодо жінок і дівчат в умовах гуманітарної кризи та кризи біженців в Україні”. Цей захід є кульмінацією зусиль, платформою, де прагнення та підприємницькі починання жінок посідають центральне місце. Він надає учасницям унікальну можливість продемонструвати свої бізнес-ідеї, інновації та плани перед різноманітною аудиторією», — сказала Джулія Бруссард, заступниця представниці ООН Жінки в Україні.

Джулія Бруссард, заступниця представниці ООН Жінки в Україні

Експертним журі Grand Pitch Day були:

●    Асліхан Озкан, спеціалістка з питань планування та партнерства, ООН Жінки в Україні
●    Євгенія Клепа, директорка з партнерств та інновацій SET University
●    Валерія Чачибая, продюсерка Forbes Ukraine
●    Антон Шулик, фінансист, підприємець та співзасновник платформи fint8

Журі Grand Pitch Day
    
Критерії оцінки бізнес-проєктів учасниць Grand Pitch Day, за якими оцінювало журі:

●    Візія, спроможність втілити проєкт в життя — учасниці мають обґрунтувати покроковий план його реалізації.
●    Бізнес-проєкт, актуальність та ефективність проєкту — ідея має відповідати наведеним цілям акселераційної програми та вимогам ринку, чинячи позитивний вплив на український бізнес та культуру ведення підприємницької діяльності.
●    Реалістичність гіпотези — проєкт має бути спрямований на задоволення потреб цільової аудиторії та відповідати гіпотезі щодо ринкової ніші, яку компанія планує посісти.
●    Конкурентні переваги — оцінюються параметри, що виділяють компанію, продукт, послугу або бізнес-концепт серед конкурентів у вибраній ніші.
●    Фінансова стратегія — учасниці  мають презентувати опис конкретних напрямів розвитку компанії, продукту, послуги або бізнес-концепту, на які будуть спрямовані подальші інвестиції, а також зазначити план збільшення дохідності проєкту.

Довідково:

    Освітньо-грантову програму Початок втілювала мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту за підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та Уряду Японії.




Просмотров: 155
Другие новости