Компании

все компании

Нафта стабільна, Brent торгується біля $82,5 за барель

27 лютого 2024 року, 12:25
Ціни на нафту еталонних марок слабо змінюються вранці у вівторок, завершивши в плюсі торги днем раніше.

Ціна квітневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:09 кв становить $82,48 за барель, що на 5 центів нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти зросли в ціні на $0,91 (1,1%), до $82,53 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на 2 центи і становили $77,56 за барель. За підсумками минулої сесії контракт подорожчав на $1,09 (1,4%) - до $77,58 за барель.

"Світовий ринок нафти зіткнувся зі значною невизначеністю в плані балансу попиту і пропозиції, - зазначив керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. - Ця невизначеність стала однією з причин, чому нафта торгується у відносно вузькому діапазоні".

Як очікується, зростання глобального попиту на нафту цього року буде доволі помірним через слабкий підйом світової економіки та збільшення продажів електромобілів у Китаї, зазначив експерт. Тим часом підвищення пропозиції цього року також сповільниться порівняно з минулим, вважає Міжнародне енергетичне агентство.

Іннес вважає, що ціни на нафту коливатимуться навколо поточних рівнів до кінця року, але наголосив на наявності знижувальних ризиків, зокрема пов'язаних із темпами зростання глобального ВВП і обсягами видобутку сланцевої нафти в США.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 158
Другие новости