Компании

все компании

ФДМ реалізував на аукціонах два держактиви за 106,6 млн грн

27 лютого 2024 року, 17:10
Фонд держмайна (ФДМ) України 23 лютого продав на онлайн-аукціонах у системі "Прозорро-Продажі" єдині майнові комплекси ДП "Вінницький НДПІ землевпорядкування" за 54,6 млн грн і ДП "Закупнянський кар'єр" за 52 млн грн, повідомила прес-служба фонду.

Так, стартова ціна "Вінницького НДПІ землеустрою" становила 15,6 млн грн і зросла під час торгів у 3,5 раза. Переможцем аукціону стала будівельна компанія ТОВ "Івай девелопмент груп" (Київ).

До лота увійшло майно інституту у Вінниці, Чернівцях та Хмельницькому. За умовами торгів, новий власник має сплатити борги підприємства в розмірі 5,4 млн грн.

За даними Opendatabot, "Івай девелопмент груп" створено у вересні 2022 року. Його власником і кінцевим бенефіціаром значиться Сергій Черешневий.

Як повідомив ФДМ, вартість Закуп'янського кар'єра під час аукціону підвищилася в 3,5 раза: з 15,8 млн грн до 52 млн грн.

У торгах брали участь п'ять потенційних покупців, а переможцем стало ТОВ "Ендюренс Агро", що займається виробництвом продукції з бетону, гіпсу та цементу. Власником "Ендюренс Агро" в системі Opendatabot вказана Оксана Войченко.

"Кошти від продажу держмайна поповнюють державну казну, з якої фінансуються наші Сили Оборони. Це той внутрішній резерв країни, який держава використовує для наближення перемоги", - наводить прес-служба слова голови ФДМ Віталія Коваля.




Просмотров: 181
Другие новости