Компании

все компании

Kaspi.kz має намір провести делістинг з LSE

26 лютого 2024 року, 15:37
Казахстанський фінтех-холдинг Kaspi.kz має намір провести процедуру припинення лістингу своїх американських депозитарних акцій (ADS) і глобальних депозитарних розписок (GDR) на Лондонській фондовій біржі (LSE), повідомила компанія.

Очікується, що делістинг відбудеться не пізніше 25 березня 2024 року.

"Нещодавно компанія оголосила про завершення первинного публічного розміщення ADS у США. ADS почали торгуватися на (американській біржі - ІФ-У) Nasdaq 19 січня 2024 року. Компанія тепер очікує, що більша частина торгів ADS відбуватиметься на Nasdaq", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що компанія подала заявку на скасування допуску до лістингу і торгівлі її АDS і GDR у Лондоні через низькі обсяги торгів на основному ринку LSE.

Як повідомлялося, акціонери Kaspi.kz у січні залучили $1,04 млрд у рамках IPO компанії на американській біржі Nasdaq. Під час IPO розміщено 11,3 млн ADS (кожна з яких представляє одну звичайну акцію) за ціною $92 за ADS. Акціонерами-продавцями виступили В'ячеслав Кім, Михайло Ломтадзе і Asia Equity Partners Limited (один із фондів Baring Vostok).

У жовтні 2020 року Kaspi.kz провів IPO на Лондонській фондовій біржі. Акціонери компанії залучили $1 млрд, розмістивши в межах IPO приблизно 15% її акцій. GDR компанії також торгуються на Казахстанській фондовій біржі та Astana International Exchange (AIX). Звичайні акції - на AIX.

Kaspi.kz об'єднує сервіси онлайн-платежів і P2P-переказів, управління особистими коштами та онлайн-покупок. Компанія працює на трьох платформах - платежі, маркетплейс і фінтех. До складу групи входять ТОВ "Kaspi Магазин", Kaspi Bank, ТОВ Kaspi Pay і ТОВ Kaspi Travel. Акціонерами компанії на 1 січня 2024 року були фонди Baring Vostok - 26,13%, Кім - 22,27%, Ломтадзе - 23,42%.




Просмотров: 184
Другие новости