Компании

все компании

На фармринку ринку зростає попит на знеболювальні та препарати від розладів психіки

25 лютого 2024 року, 12:03
Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення експерти констатують зростання попиту на знеболювальні препарати та препарати від розладів психіки.

Зокрема, за словами директора з корпоративних комунікацій фармкомпанії "Дарниця", яка є лідером фармринку в натуральному вираженні, Василя Губарця, однією з основних тенденцій 2023 року стало фокусування (фармкомпаніями - ІФ-У) на виробництві ліків, найбільш необхідних українцям під час повномасштабної війни".

"Наприклад, "Дарниця" в найближчому майбутньому зосередиться переважно на виробництві серцево-судинних, анальгетичних, антидіабетичних, антибактеріальних і противірусних препаратів, а також психіатричних і неврологічних препаратів", - сказав він.

Своєю чергою, Володимир Костюк, виконавчий директор компанії ПрАТ "Фармак", що є лідером фармринку в грошовому вираженні, наразі на фармринку зростає попит на протизапальні, протиревматичні засоби та анальгетики, а також на знеболювальні для військових і цивільних, антидепресанти, протитривожні та психотропні препарати.

"Через стрес війни, надмірне навантаження та гострі переживання експерти прогнозують значне збільшення кількості ендокринологічних захворювань, розладів гормонального фону та метаболізму, поведінкових та психічних розладів", - сказав він.

Як повідомлялося, згідно з аналітичними даними компанії "Бізнес Кредит", аптечні продажі в Україні за підсумками 2023 року зросли в грошовому вираженні майже на 21,67% порівняно з 2022 роком - до 174,249 млрд грн, тоді як у натуральному - скоротилися на 4,76%, до 1,218 млрд упаковок.




Просмотров: 148
Другие новости