Компании

все компании

У реєстрі одержувачів гумдопомоги зареєстровано понад 7 тис. одержувачів

23 лютого 2024 року, 12:44
В офіційному реєстрі одержувачів гуманітарної допомоги зареєстровано понад 7 тис. одержувачів, повідомляє Міністерство соціальної політики.

"З 1 грудня минулого року запрацювала Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги. Ключова мета такого інструменту – зробити процедуру ввезення та обліку гуманітарки зручнішою та прозорішою. Простими словами: без паперів, корупції та зловживань. Разом з тим до 1 квітня 2024 року ще діє перехідний період. Він передбачає, що отримувачі гуманітарної допомоги (фонди, громадській організації та інші установи) можуть обирати один із двох варіантів завезення та обліку гуманітарної допомоги – паперовий або цифровий", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

У відомстві нагадали, що з 1 квітня 2024 року залишиться тільки один доступний механізм - виключно цифровий.

За даними Мінсоцполітики, за час запуску цифрової системи до офіційного реєстру одержувачів гуманітарної допомоги долучилося понад 5,5 тис. одержувачів, а загалом у реєстрі вже понад 7 тис. одержувачів.

"Це означає, що всі ці організації можуть легально завозити гуманітарну допомогу. За час від запуску цифрового механізму у системі було сформовано майже 8 тисяч декларацій та близько 11,5 тисяч даних про вантажі", - розповіли у відомстві.

Як повідомлялося, у вересні 2023 року Міністерство соціальної політики повідомило про зміну правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги з 1 грудня 2023 року. Зокрема за допомогою вебплатформи "Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги", організації, які мають намір ввезти гумдопомогу, зможуть зареєструватися, авторизуватися на сайті, сформувати та подати декларацію, яка шляхом інформаційного обміну відправлятиметься на митницю.

У листопаді 2023 року Кабмін продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року.

14 лютого 2024 року міністерка соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги за перші два місяці роботи довела свою ефективність.





Просмотров: 142
Другие новости